4 For Dance

Vissza Műsorszervezés
Rácz Erika 30/9412-610

 A 4 for Dance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre.

Az együttes 2009-ben Montreal-ban az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cupon, a hivatalos táncvilágkupán három kategóriában is – folk, show, step -  megszerezte a világbajnoki címet.

A BBC egyik legnagyobb showjának sztárvendégeként a Tonight is the night-ban szerepeltek, ahol John Barrowman-  hollywoodi sztár-  így mutatta be a 4 for Dance-t: „ezt az elkápráztató csapatot a világon mindenkinek látnia kell!” A műsor nézettsége 12 millió volt.

2011. februárjában Magyarországot az Európai Unió Soros Elnökeként képviselve, Pekingben, 14 műsoron keresztül, egy héten át a Chaoyang Parkban 470.000 néző előtt mutatkoztak be.

 A 4 for Dance meghívást kapott a világ egyik legnagyobb fesztiváljára, az edinburghi Fringe fesztiválra is, Algériában az Európai Unió kulturális fesztiválján három alkalommal is képviselték Európát.

A csapat ezenkívül fellépett még Brüsszelben az Európai Parlamentben büszkén képviselve Nyíregyházát és Magyarországot, de felléptek már New Yorkban, Pekingben, Melbourne-ben, Sidney-ben, Ammanban, Los Angelesben and Párizsban, Monacoban és számos európai országban és nagyvárosban egyaránt.

2011-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei VI. Megyei Príma Díj Közönség díjasai lettek, valamint jelölték őket a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában.

2012-ben Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése kimagaslóan eredményes tevékenységük elismeréseként „Nyíregyháza városért emlékérem – Bencs Kálmán díj” –ban részesítette a 4 for Dance-t.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 22.