Akinda

Vissza

Weboldal: www.akindahastanc.hu

 Az AKINDA HASTÁNC STÚDIÓ 2000-ben kezdte működését.

Eredetileg zenésznek tanultam – a Zeneakadémián szereztem tanári diplomát –, de a zongorázásnál még jobban vonzott a tánc világa. Megpróbáltam magam több műfajban is (jazzbalett, társas táncok, latin táncok, flamenco, afro haiti, román néptánc, magyar néptánc stb.), s a táncok között a hastánc egzotikus, erotikus, nőies, varázslatos világa ragadott magával. Jelenleg (babám fogantatása és születése óta) erősen lecsökkentett óraszámmal bár, de továbbra is országunk egyik ismert hastánc stúdióját vezetem. A hastánc különböző stílusai közül elsősorban a Raqs Sharkit táncolom és tanítom. Nagyobb rendezvények, hastáncos fesztiválok, gálák szereplője, fellépője, táncversenyeken zsűritag vagyok/ voltam. Az ország több pontján tartottam – részben haladó tanítványaim közreműködésével – heti rendszerességgel órákat, illetve intenzív kurzusokat: Budapest több kerületében, Gödöllőn, Gödön, Veresegyházon, Vácon, Debrecenben, Székesfehérváron, Várpalotán, Fóton, Turán, Galgahévizen...

Oktatáson és fellépésen kívül alkalmanként foglalkoztam hastáncos rendezvények, valamint egyiptomi utazások szervezésével is, ahol a résztvevőkkel együtt alkalmunk nyílt autentikus táncelőadások megtekintésére és táncórák látogatására is helyi illetve nemzetközileg elismert oktatóknál. 
Mivel a hastáncolás sokkal inkább egy élő, képlékeny, örökké gyarapítható tudás, mint iskolai keretek közé zárható tanulási forma, eleitől kezdve fontosnak tartottam, hogy neves külföldi – elsősorban arab – oktatók kurzusain folyamatosan képezzem magam, szélesítsem a műfajjal kapcsolatos ismereteimet. Mint a legtöbb első generációs hastáncos Magyarországon, én is elsősorban Tia, Serena Wilson, Taha Moussa, Magdy El Leisy, Raqia Hassan, Hadia, Jillina, Yasmina Ramzy stb. óráin, kurzusain sajátítottam el a tánctudásomat. Versenyekre viszont nem jártam, mert semmiben sem szeretek versenyezni, ezért ún. "címeket" nem viselek.

 Új kezdeményezésként elkezdtem Marcell babámmal együtt :-) babás mama hastánc órákat tartani: ez babás és kisgyerekes anyukáknak tervezett óratípus, ahová elhozhatod bármilyen korú csemetédet. Miközben Te a nőiségedet építed és élvezed a tánc örömét, Ő is jól érzi magát a közeledben. A közös zenei és táncélmény - időnként egy kis ringatással, együtt-táncolással - mélyíti az anya-gyermek kapcsolatot, segíti az intimitást. 

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 22.