Anti Fitness Club

Vissza Műsorszervezés
Rácz Erika 30/9412-610


Az Anti Fitness Club-ot 2002 novemberében alapította Molnár Tamás (gitár-ének), Fekete Balázs (dob), és Anti (gitár). A név választást leginkább az inspirálta, hogy edzotermek és sportpályák helyett ok inkább füstös klubokban, koncerteken és a próbateremben érezték jól magukat. A kezdeti szárnypróbálgatások idején, 2003-ban csatlakozott hozzájuk a basszusgitáros, Varsányi Miklós, és elso dalaikat, melyek leginkább a punk-rock stílusba voltak besorolhatók, hamarosan bemutatták a nagyközönségnek. Két demójuk és az egyre több koncert felkérés után 2005 végén már a Macskanadrág és a Prosectura társaságában turnézhattak, 2006-ban pedig több mint 60 saját szervezésu bulit csináltak. 2007 tavaszán Anti helyét Szabó Péter vette át a gitárosi poszton, ezzel kialakult az AFC jelenlegi felállása, és így vették fel új, immáron harmadik, a korábbiaknál jóval dallamosabb, kifinomultabb demójukat, amely a MySpace generáció egyik legnépszerubb magyar csapatává tette, és lemezszerzodéshez is juttatta a zenekart.

Hamarosan hozzáláttak az új dalok elkészítéséhez, és 2007 novemberében bemutatták elso, a „Még vár ránk ez a Föld!” címu számukhoz forgatott videojukat. A siker elsöpro volt: a VIVA TV slágerlistáján rögtön a 10. helyen debütált a klip, és a közönség azonnal a kegyeibe fogadta a négyest. A zenekar frontembere, Tomi meghívást kapott a zenetévé reality sorozatába, A Stáb-ba, ahol olyan hírességekkel szerepelhetett, mint Mark, Tóth Gabi, vagy Zimány Linda. Az óriási érdeklodés – ez volt 2007 legnézettebb musora a VIVÁ-n! – után hamarosan felkérést kaptak a következo évad elkészítésére, amit már Ausztráliában forgattak.

Idoközben az Anti Fitness Club táján is felpörögtek az események. SzabóZé producer-menedzser segítségével megkezdodtek a debütáló album felvételei, és elkészült a második klip, a „Többet érsz!” címu dalukhoz, amely heteken át vezette a VIVA chartot, és több hónapon át tanyázott az elso tíz között!

A nagylemez június 7-én került a boltok polcaira, és ez a nap triplán emlékezetesnek bizonyult az AFC számára. A megjelenés napján több mint 2 órán keresztül dedikálták az albumot, majd részt vettek a BRAVO OTTO gálán, ahol a közönség nekik szavazta az év felfedezettjének járó szobrot, és ok adhatták a díjkiosztó utáni nagykoncertet, amit a felhoszakadás sem tudott elmosni: közel ezer rajongó a zuhogó eso ellenére is kitartott mellettük.

A nemes egyszeruséggel csak ANTI FITNESS CLUB címmel megjelent nagylemez mindössze négy nap eladási adatai alapján a hatodik helyen debütált a MAHASZ listáján, Madonna és Ákos aktuális kiadványa közé ékelodve, amely egy elsolemezes eloadó számára óriási eredmény.

A következo hét ismét sikert hozott, hiszen a VIVA Cometrol sem távoztak üres kézzel: ezúttal egy szakmai zsuri ítélte nekik az legjobb új eloadó díját, jelezve, hogy az AFC-t a következo évek egyik nagy reménységének tartják.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. április 24.