Barto y Beige Salsa

Vissza

Weboldal: www.bartoybeige.com/beige_2008.html

dr. Erdősi Bertalan György
- Barto -
1992-ben kezdő táncosként megvettem első tánccipőmet, amit sikerült nagyon hamar el is koptatnom. Társastáncokat tanultam, rövid idő múlva pedig bekerültem a versenytáncok világába. A standard és latin-amerikai táncokat együtt roptam még a kezdeti időkben. Latin-amerikai táncokban számos klubközi és országos versenyt nyertem párjaimmal, országos bajnokságon elért negyedik helyezés után a versenyzést egyetemi éveim alatt hagytam abba. A salsa világával 2004-ben ismerkedtem meg, azóta mindennapjaimat kitölti ez a teljesen új életforma. Legfőbb célomnak a – világszerte legnépszerűbb – Salsa Los Angeles Style hazai bázisának növelését tekintem. Táncpartneremmel, Böjte Zsuzsival nagy hangsúlyt fektetünk tánctudásunk folyamatos fejlesztésére, hiszen a tánc maga az élet: holtig lehet tanulni… s tanárként ez sokkal több puszta lehetőségnél, ez a szakmai hitelességet megalapozó kötelezettség. A stílus elsajátításában a világ legjobb tanárai (többek között F. Vazquez, Supermario, L. Vazquez, A. Espinoza, Edie „The Salsa Freak”, Susana Montero, Melissa Fernandez) segítettek, s természetesen segítenek továbbra is.
Böjte Zsuzsanna
- Beige -
Tíz éves korom óta táncolok, töretlen lelkesedéssel és energiával. Szüleimnek köszönhetően számos tánc- és mozgásstílust sikerült elsajátítanom: - judo 6 év, - műugrás 2 év, - művészi torna 5 év, - néptánc 14 év, - klasszikus balett 4 év, - jazz tánc, musical, hip-hop dance 3 év, - salsa 8 év …
A fenti számok tükrében biztosan azt gondolod, legalább egy 42 éves tanárnő vár Téged a táncteremben, azonban 1983-ban születtem… Eddigi táncos pályafutásom során több száz fellépésen vettem részt hazánkban és külföldön egyaránt. Ezeket, a lehetőségeket többek között a Talentum Kulturális Fórumnak és a Carmen Táncklubnak köszönhetem. Büszke vagyok, hogy tanáromnak mondhatom többek között Michael Kropfot, Guba Lászlót, Szirmai Bélát, Manuel Mascarellet, Seo Fernandezt, Maykel Fontst, Kyrenia Cantint, a Vazquez testvéreket, Angel Ortizt, Fernando Sosat, a teljesség igénye nélkül. Célom, hogy minél többen megismerjék azt az örömöt, amit a tánc és a zene tud nyújtani, és azt az érzést, amikor ezt az élvezetet egy igazán precíz tudás alapozza meg és teszi a táncosokat magabiztossá.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 25.