Belmondo együttes

Vissza

A Belmondo zenekart Czutor Zoltán alapította 2005 augusztusában. A Nyers nevű (akkorra már 7 nagylemezt és számtalan turnét maga mögött tudó) legendás underground együttes megszűnése után létrejött Belmondo, az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos előadókból verbuválódott.
A tagok korábban – többek között - olyan zenekarokat erősítettek, mint a Nyers, a Blackout, ill. Kowalsky Mega Vega, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a Balkan Fanatik, vagy a Soulblaster.
A Belmondo első dala és klipje (Lesz, volt, van) 2006 januárjában került napvilágra és mindjárt a leggyakrabban játszott hazai számok egyike lett mind televízió, mind rádió tekintetben. Ezt követően, 2006 májusában jelent meg első nagylemezük is (Él ilyen Alien), melyhez a későbbiekben még 3 videoklipp (Mégis remél; Nyugi, megváltozom; Minden nő) készült. Mind komoly rotációban játszott dal volt az akkor még egyetlen magyar zenetv-n, a VIVÁ-n.
2006 nyarán az éppen hogy felbukkanó Belmondo együttes már megkapta első VIVA Comet díj jelölését is az új zenekarok kategóriájában.
A Belmondo elsősorban koncertzenekar és létezésének közel 3 éve alatt minden évben megduplázták élő fellépéseik számát. 2008–ban már augusztus végéig több koncertjük volt, mint 2007 egész évében (mintegy 70).
Második nagylemezük (Hogy nézel rám?) 2008 nyarán jelent meg. Ennek elso kislemez sikere a Rocksztár című szám, melyhez eddigi leglátványosabb klipjük is készült. Az album koncepcionálisan alkalmazkodott az utóbbi egy évben, a magyar zenei klímában bekövetkezett, és a zenekar alkotói számára igen pozitív változásokhoz.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. május 30.