Blues Pill

Vissza

A zenekart 2002 nyarán Buzási Bence basszusgitáros és Nagy Szabolcs énekes alapította egy padlásszobában Budapest IV. kerületében, Újpesten. Az első koncertet már három résztvevővel adtuk egy apró kocsmában, Kindler Csaba jelenlegi harmonikással kiegészülve.  A kiskocsma után a felállás dobbal bővült és nagyobb helyek, nagyobb bulik következtek. Több kevésbé szerencsés próbálkozást követően 2003-ban megtaláltuk Molnár Dániel dobosunkat. A hangzást ezt kővetően szólógitárossal egészítettük ki.  Legfrissebb tagunk Rónai Zsolt, aki a rövid, pár hónapos együttműködés során komoly hozzáállásával és a blues iránti lelkesedésével meggyőzte a csapatot rátermettségéről. Tettamanti Tamás 2004 tájékán csatlakozott hozzánk, miután vendégzenészként egy alkalommal megmutatta mit is lehet kihozni jazztrombitásként a bluesból.

Budapesten sok kocsmában fordultunk meg, többek között az éjszakai-hajnali élet központjában, a Fészek Klubban, és egy különleges alkalom erejéig a város blues életének kellős közepén, az Old Man's Klubban is. Zenekari karrierünk egyik fő állomásaként a Rawa Mazowiecka-beli Noc Bluesowa nemzetközi blues fesztivál versenyén III. helyezést értünk el.

Repertoárunkat egyedi hangvételű blues feldolgozások alkotják, amelyekbe energikus előadásmóddal visszük a boogie-woogie ritmusait. Fő célunk, hogy amerikai példaképeinkhez hasonlóan műsorunkkal elsősorban szórakoztassunk és örömet okozzunk, táncra perdítsük a közönséget.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 14.