Blues Train

Vissza

A BLUESTRAIN zenekar 2001 februárjában alakult. A BLUESTRAIN erőssége a nagyzenekari hangzás melyben az állandó fúvóskórus és a vokál meghatározó szerepet kap. A zenekar megszólalását az összetett hangzás és dinamizmus jellemzi.
A jazz-rock programszerűsége, a rock és funky keménysége, a blues dallamossága egyaránt beépült a BLUESTRAIN zenéjébe, mindez a sokszínűség, jellegzetes hangzásvilág és zenei koncepció egyedülálló zenei produkciót eredményez.
A repertoárt gyors és középtempójú  ritmikailag változatos számok képezik (boogie woogie, swing, shuffle, funky), melyek a műfajban jártas hallgatóság számára ismert blues-standardek feldolgozásai a jazzből jól ismert fúziós eszközökkel élve.
A lendületes, táncolható Rhythm & Blues hangulata és hangzása, sokaknak a Blues Brothers zenéjét juttatja eszébe, a konkrét idézetek hiányában is.
A zenekar fellépett már rangos hazai zenei fesztiválokon: Sziget Fesztivál , Nemzetközi Gastroblues Fesztivál , Kotta Fesztivál , valamint megalakulása óta folyamatosan koncertezik, budapesti ill. vidéki klubokban egyaránt.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 14.