Clippers Rock A Billy

Vissza

2001-ben, egy agárdi rock n’ roll fesztivál nyári éjszakáján, született meg a Clippers Rock ’n’ Roll zenekar ötlete. A zenekar első szülinapi bulija után nyersebb, szárazabb, keményebb zenéje miatt Rockabilly Zenekarrá alakult.
Ez a formáció egy kis szerencsével eljutott országos szintű rendezvényekre, hazai rock ’n’ roll, valamint rockabilly fesztiválokra. A banda néhány tagcserének köszönhetően 2005-ben érte el a jelenlegit, azóta ezzel a felállással járják az országot keresztül-kasul, jó néhány igazán örömteli bulival, töretlen jókedvvel, és változatlan szeretettel a műfaj iránt.
A zenekar főként hazai, és külföldi zenekarok feldolgozásait játssza, de elérkezettnek látták az időt, hogy belefogjanak saját dalok írásába. 2008 novemberében jelent meg első nagylemezük „Nincs visszaút” címmel, melyen 12 saját dal található.
2006-ban a Clippers megrendezte első rockabilly fesztiválját (ClippersFeszt), melyre a zenekar meghívta a műfaj itthoni jeles képviselőit, zenészeit, zenekarjait. A fesztivál sikerén felbuzdulva ez a rendezvény azóta évente megrendezésre kerül augusztusban, Foktőn, a vén Duna partján, a Fekete Horgony Kalózkocsmában.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 24.