Die Eber Kapelle

Vissza

Zenekarunk 1996-ban alakult, és már gyermekzenekarként fontos feladatunknak tartottuk a sváb népzenei hagyományok ápolását.  A kezdetekben közös táborozások és kisebb koncertek kovácsolták össze a csapatot, rengeteget tanultunk egymástól, tanárainktól és az idősebb környékbeli zenekaroktól egyaránt.

A következő években a megszaporodó fellépéseknek köszönhetően érzékeltük, hogy mekkora felelősséget is jelent a színpad és a közönség együttes jelenléte, és hogy a zeneiskolában megszerzett tudás kiaknázásával emberek százai érezhetik jól magukat egy-egy rendezvényen. Többször vendégszerepeltünk Németországban (Bajorország és Baden-Würtemberg tartományokban), valamint Olaszországban (Dél-Tirol).

Az elmúlt időszakban közös erővel kibővítettük a repertoárt, hogy a hagyományos sváb polkákon és keringőkön kívül szlovén, bajor és osztrák népzenével valamint tangókkal, tvisztekkel, mulatós és modern dalokkal, magyar és külföldi örökzöld melódiákkal biztosíthassuk a jó hangulatot, a gondtalan mulatozást. Fontosak számunkra a tradíciók, de még fontosabb, hogy egy-egy bálon, esküvőn azon vendégek is jól érezzék magukat, akik nem kötődnek szorosan a dunai svábok kultúrájához.

Néhány zenészünk több hangszeren is játszik, a modern slágereket gitárral, billentyűvel tudjuk kísérni. Mindezek mellett olyan hangtechnikai eszközökkel rendelkezünk, melyek bel- és kültéri eseményeken is alkalmasak a minőségi hangzás biztosítására.

Szívesen vállalunk megbízást tehát esküvőkre, bálokra, fesztiválokra valamint rövid színpadi szereplésekre is.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 24.