Dolhai Attila

Vissza Műsorszervezés
Rácz Erika 30/9412-610

Dolhai Attila nevét számos kitúnő szerep folytán, már jól ismerheti a közönség, jelenleg, címszereplője a Budapesti Operettszínház által nagy sikerrel bemutatott Wildhorn-Murphei: Rudolf, Presgurviq: Rómeó és Júlia, illetve Levay-Kuncze: Mozart! című prdukciójának, valamint az Oltári Srácok c. koncertmusicalnek is az egyik főszerepében láthatjuk.
Az Operettszínházi előadások mellett szerepet kapott a Pesti Színházban, ahol újra műsorra tűzték, a már 10 éve bemutatott Mesterkurzus c. darabot, aminek különlegessége, hogy hangosítás nélkül, egy világhírű opera áriát kell elénekelnie. A fiatal művészt a közönség 2004- és 2006-ban Súgó Csiga díjjal jutalmazta; a szakma elismerését 2005-ben a legtehetségesebb pályakezdőnek járó Marshall-bot díjat vehette át. A közelmúltban az Év felfedezettje- kategóriában kapta meg, a Magyar Rádió által alapított eMeRTon díjat.
Első szólólemeze 2006-ban jelent meg Ébredjen a nap címmel.
2007 őszén 12 új dalt tartalmazó vadonatúj albumot jelentet meg, amely a népszerű crossover stílusban készül, ötvözve a klasszikus zenét a popzenével. Az albumon Attila olyan dalokat énekel, amelyeket kedvenc előadói vittek sikerre, például Andrea Bocelli, Alessandro Safina vagy az Amici Forever. Külön érdekesség, hogy az album dalainak nagy részének magyar szövegét Attila saját maga írta.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. június 13.