Edvin Marton

Vissza

Weboldal: www.edvinmarton.hu/

Edvin Marton az 1697-ból származó Antonio Stradivarius hegedűn játszik. Mi a titka a Stradivarius hegedűnek, amely a legtökéletesebb és legértékesebb hangszer a világon?
Zenészek és zenekedvelők évszázadokon át gyakran annak a titkos összetevőkből álló lakknak tulajdonították a Stradivarius hegedű angyali/földöntúli hangszínét-mely sokak szerint az emberi lélek hangjához hasonló-, amelyet Antonio Stradivarius használt három évszázaddal ezelőtt vonós hangszer műhelyében, Cremona-ban, Olaszországban.
A 2006-os Torinoi Olimpiai Játékokon játszotta Edvin a fantasztikus, legújabb Stradivarius albumát, amelyen megtalálható a Tosca Fantasy, Romeo és Júlia, és amelyen keveredik a pop a klasszikus zenével. Több, mint 500 millió televizió nézőt kápráztatott el előadása, ahol az aranyérmes Evgeni Plushenko, Tatiana Totmianina és Maxim Marinin is felléptek. Ennek az előadásnak köszönhette Edvin Marton, hogy az első magyarként vehette át az Emmy Dijat a Legjobb Kompozíció kategóriában, New Yorkban, 2006 májusában. Az album a nagyra becsült Antonio Stradivarius hegedű után, -amin Edvin játszik-, kapta nevét. A hegedű körülbelüli értéke 4 millió dollár. Edvin Marton azon kevés magyar előadók egyike, akinek sikerült az elmúlt években művészként és emberként megalapoznia a helyét nemzetközi szinten. Minden földrészen meghódította a közönség szívét.
A zenéje, amelyet önmaga komponált, és amely modern ritmusra és hegedűre alapozva a mai életérzést fejezi ki, a világon szinte minden országba eljutott. Miután elnyerte az Arany Hegedű Dij-at (Golden Violin Award), a Sony-BMG-hez szerződött le. Ő az az elmélkedő örök optimista, aki mindig is saját benyomásaira komponálta zeneműveit. 25 éves korában írta meg a Művészet a Jégen-t (Art on Ice), melynek zenéjét is ő szerezte. Ez a zenemű olyannyira népszerű lett, hogy több mint 28 millió ember nézte a TV-ben fellépését Evgeny Plushenko-val, a Világbajnok Műkorcsolyázóval. Barátság szövődött köztük és létrehozták azt a káprázatos show-t, amelyet Királyok a Jégen (Kings on Ice) névvel illettek. Olyan sztárokkal lépett fel többek között, mint Seal, Zucchero és a Supertramp; színpadra ugrott egy improvizációs ráadásra Gloria Gaynorral; Németországban, Svájcban, a Közel-Keleten és sok más országban is turnézott. Egyedülálló a művészek körében azzal a képességével, hogy különböző kultúrájú és korú embereket kovácsol össze.
Zenéjével és személyiségével különböző nemzetiségű, életkorú és társadalmi osztályú emberek tömegét képes pozitívan megérinteni. Csak 8 Stradivarius hegedű létezik a világon, amely ilyen tulajdonságokkal és hangminőséggel bír. Legtöbbjük múzeumokban található meg. Olyan finom hangok szólalnak meg ezen a hangszeren, hogy még a brunei hercegnő is elámult, amikor hallotta Edvint játszani rajta és azonnal meg is hívta őt Dubaiba. 2006 volt az a nagyon fontos év, amikor létrejött az új show, a Stradivarus Concert Show a Monte Carlo zenekarral (Orchestra-val). Az 5 lányból álló zenekar Edvinnel járja a világot. A show speciálisan programozott fényeffektusok egyedülálló kombinációja olyan remix-ekkel, mint Vivaldi Vihar-ja (Storm), a Tosca Fantasy, Rio Carnival, Szerelem Velencében (Love in Venice), Ibiza, Keresztapa (Godfather), Magyar Rapszódia (Hungarian Raphsody), Paganini 5, és számos más művel.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 14.