Kingston Cruisers

Vissza

A Kingston Cruisers zenekar 2006 áprilisában alakult azzal a céllal, hogy a reggae, a ska illetve a ska-jazz vonalán új lendületet vigyen a hazai klubéletbe. Zenéjük ennek megfelelően széles skálán mozog a reggae balladáktól az instrumentális ska-jazzen át a táncosabb, pörgősebb ska dalokig.

2007 áprilisában szerzői kiadásban megjelent bemutatkozó hanganyaguk "the First Trip" címmel, 2008 decemberében a KC c. maxi, majd 2009 áprilisában az első igazi nagylemez is napvilágot látott "We got the music!" címmel.

A zenekar 2008-ban, majd 2009-ben is Fringe-díjban részesült a szakmai zsűri jóvoltából. 2009-ben a European Reggae Contest keretein belül pedig a Kingston Cruiserst választotta ki a nemzetközi zsűri arra, hogy képviselje a régió (Horvátország, Magyarország, Szlovénia) zenekarait Európa legnagyobb reggae fesztiválján a Rototom Sunsplash-en.
Az európai döntőben végül a zenekar a 445 induló közül az előkelő 5. helyen végzett.
A hazai illetve nemzetközi sikerek, a jó hangulatú koncertek, a közönség pozitív visszajelzései természetesen tovább ösztönzik a zenekart, hogy továbbra is maximális erőbedobással hasítsa a zene tengerét.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. április 24.