Mamut

Vissza

Weboldal: www.mamutweb.extra.hu/

Molics Zsolt, imádom a metalt...
68-ban születtem malac génekkel. Utáltam az iskolát utáltam a melót, csak a rock érdekelt. Első bandám a Cross Fire volt. 14 évesen alapítottam, majd utána 86-ban Sámán tag lettem. 3 csodálatos év után beléptem a Classica zenekarba utána a Seneca énekese lettem, amivel Brutál címen kijött egy lemezünk 94-ben. 98-ban megalapítottam a Cool Head Klant, aminek mai napig tagja vagyok. Ángyán Tomival pedig megcsináltam a Mamutot Úgy hogy két jó bandám van. Szeretem a jó kaját, meg a fincsi piákat is. Imádom a metalt, de aTokyo Hotel tagjait szívesen fejbe dobnám egy borosüveggel. Kedvenc filmem: Fantozzi tovább tűr Könyvem: Woody Alen- A szendvics feltalálása .
Ángyán Tamás, magamról...
'67-ben születtem, a Rock zene és a Hosszúhaj hőskorában. 5 éves koromban kezdtem zenét tanulni, hegedülni és zongorázni. Tanulmányaimat Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskolán fejeztem be. 14 évesen kezdtem a gitárral foglalkozni a Kiss és az AC/DC hatására. Első bandám a 83-ban alakított Orca volt. 86-ban ismerkedtem meg a Beloberk testvérekkel és Molics Zsolt-tal akivel, aztán kialakult a végleges Sámán kult Band. 90-ben klasszikus zenei elfoglaltságaim vittek külföldre. Azóta Németországban élek és dolgozom, de a gitározással nem hagytam fel. Különböző Projectekben vettem részt majd 97.-ben Daczi Zsolt barátommal létre hoztuk a progresszív, ethno, rock és jazz elemeket felvonultató Carpathia Project-et, ahol főképpen elektromos hegedűn játszom. Ebből 99-ben lemez is született, ami azóta is sikerrel fogy a világ országaiban.2002-ben egy PsychoRock albumot készítettem TIMEKEY néven, ami azóta is a Home stúdióm neve. Érdekesség, hogy bakeliten is megjelent ez az anyag. 2006-ban határoztunk el Molics Zsolt-tal, hogy készítünk egy közös albumot, aminek a MAMUT nevet adtuk. Ebből aztán barátainkat bevonva alakult meg a Mamut zenekar.
Koncz Tibor ( Bonca ), szerelem első hallásra...
64'-ben születtem, Kiskunfélegyházán, tizenhárom évesen kezdtem zenélni. (akkor még gitáron játszottam). Első zenekarom a Diorit volt,erős Black Sabbath behatású időszak volt ez. Azután persze jött a többi, Judas Priest, Iron Maiden, DIO, Queensryche. 83'-ban leköltöztem Szegedre, ahol szinte azonnal belecsöppentem egy Code nevű bandába. (Itt többek között megfordult énekesként Gubás Tibi (Omen) és Bártfay Laci (Judas Beast) is. Másfél év katonaság után a Második Alapítvány-ba kerültem (közben bőgőre váltás), majd jött a Sharon zenekar, ahol nagyon jól éreztem magam, de előre lépni nem lehetett, meghalt a rock Szegeden. Ezért Daczi Zsolti hatására Gubival felköltöztünk Budapestre. Rövid úton a Tirana-ban kötöttem ki. Na ott aztán megtanultam mi a rockélet…. Ezután jött egy feldolgozásokat játszó csapat a Medians, ide is szép emlékek kötnek. Sajnos ekkor elérte az egész országot a "Metál halál". Pár év szünet után találkoztam régi barátommal Molics Zsoltival, aki megmutatott néhány demót ( MAMUT ). Az első pillanatban beleszerettem a dalokba. Ez az én világom, és bízom benne, hogy a tiétek is....
Hornyák Balázs, minden jöhet, ami igényes...
Hali Hornyák Balázs vagyok. Nálunk családi hagyomány a dob szeretete. Édesapám is dobos volt, talán ezért választottuk testvéremmel ezt a hangszert. Sok barátom van a zenei szakmában, ahol szinte minden nagyobb bandában kisegítettem már, tag voltam a Wisdom-ban a Cool Head Klan-ban a Sámánban és a Treff együttesben. Dob oktatással foglalkozom és stúdiózenéléssel, minden jöhet, ami igényes. Zsolttal sokat zenéltem együtt szívesen vállaltam a Mamutot mikor felkért hogy legyek a tagja.
Kőrösi Zsolt, jog és metal...
1968-ban születtem Debrecenben. Ének-zene tagozatos általános iskolába jártam Hajdúszoboszlón, ahol megismertettek a zeneelmélet alapjaival. 9 éves koromban kezdtem el a zongorázni tanulni a helyi zeneiskolában. Ezzel párhuzamosan fanatikus Judas Priest rajongóvá váltam, ami a mai napig nem múlt el. Az első zenekarom a hajdúszoboszlói Szabad Szombat volt, majd ezt követően, a katonaévek alatt Nagykanizsán a tiszti klubban voltam zenész. A katonaság után Szegedre kerültem, ahol a jogi tanulmányaimat kezdtem el. Itt ismerkedtem meg Boncával és az akkori zenekarának, a Második Alapítványnak a tagjaival, akikkel megalakítottuk a Sharon együttest. A Sharonhoz rövidesen csatlakozott énekesként Gubás Tibi (Omen). A Sharonban töltött néhány év volt zenészpályafutásom legszebb időszaka. Itt említem meg, hogy több Sharon-koncerten vendégként fellépett Molics Zsolti, aki a belőle áradó sajátos atmoszférával nagyban emelte a bulik hangulatát. Később Daczi Zsolt invitálására Gubás Tibivel és Boncával együtt a Tirana zenekarban kezdtem el játszani, igaz, csak rövid ideig. A Mamutba a régi zenészbarátaim, Bonca és Molics Zsolti hívtak. Hamar megkedveltem a dalokat és a zenésztársakat is. Úgy érzem, hogy zenészként „hazataláltam”.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 22.