Nikson

Vissza

Weboldal: www.niksonrocks.com

A Nikson zenekar 2005-ben alakult Gyõrben. Zenéjük több mûfajból táplálkozik, de leginkább a punkrock / melodycore a jellemzõ mûfajok.

A zenekar 2007 januárjától koncertezik aktívan. Ebben az évben meghódították az ország nyugati régióját, majd 2008-ban a keleti országrész felé is nyitottak . Útjuk során folyamatos elismerésben részesültek,fellépéseik médiavisszhangja rendre pozitív. Ennek eredményeképpen felléphettek a 2007-es és 2008-as VOLT fesztiválokon és a 2008-as Rockmaraton fesztiválon.

2007 õszén egy német koncertszervezõ iroda is felfigyelt a zenekarra, ennek köszönhetõen több koncertet is adtak Berlinben és környékén. A következõ év is folyamatos koncertezéssel telt, a tavasz folyamán több ausztriai koncerttel, felléphettek például többek közt az elsõ számú osztrák poppunk zenekar, a 3 Feet Smaller társaságában is. 2008 szeptemberében megjelent elsõ nagylemezük So Far From Home címmel az Edge Records gondozásában. Idõközben egy amerikai kiadó is megkereste a zenekart, együttmûködésük eredményeképp pedig az album az Egyesült Államokban is megjelent a Bite Me Records kiadásában. A lemez fogadtatása a várnál is jobban sikerült, ezt a több száz eladott lemez, és több mint 300 ezres internetes hallgatottság is bizonyítja.

2009 ismét mozgalmasan indult a srácok számára, hiszen az év elején olyan sztárokkal léphettek fel, mint a kanadai This is a Standoff vagy a szlovák Good Reason, továbbá részt vettek a Macskanadrág lemezbemutató turnén mint vendég zenekar.
A zenekar 2009 júniusában forgatta elsõ videoklipjét a Stay with me címû dalhoz, mely augusztustól látható majd a zenecsatornákon.
Az év szeptemberében a srácok az érdi Bakery studio-ba vonulnak, ahol egy 3 számos EP felvételét tervezik az új basszusgitáros, a My Small Community-bõl már ismert Horváth Gábor közremûködésével.
A hazai koncertek mellett a zenekar külföldön is rendszeresen megfordul, 2009 októberében pedig skóciai turnéval kívánja népszerûsíteni albumát, és öregbíteni Magyarország zenei hírnevét. A zenekar tagjai sok-sok munkával, elhivatottsággal és odaadással próbálják segíteni a bandát mind a hazai, mind a nemzetközi hírnév felé.

2008-tól a budapesti Underground Store és a Famous Stars and Straps támogatását élvezik, 2009-tõl a pedig a Magyarországra betörõ Cocaine energiaital is támogatja õket, illetve kiemelt figyelmet fordít a Nikson-ra a HOTDOG.hu internetes ifjúsági portál. Fennállásuk során több ízben is szerepeltek a Bravo és IM tinimagazinok hasábjain, illetve az OFFLINE és CKM magazinban is.  

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 22.