Paint the Lilies

Vissza

A Paint The Lilies zenekart Winkler Flóra énekesnő és Márton Árpád gitáros alapította 2006 áprilisában. A zenekar kezdetben csupán feldolgozásokat játszott - kizárólag angol nyelven - keresve saját stílusát, amit akkor talált meg, amikor 2006 őszén csatlakozott Rácz Gábor dobos. Az első saját számok 2007 tavaszán születtek meg, ekkor már rendszeresen koncertezett a zenekar budapesti klubokban és egyetemi rendezvényeken.
A Paint The Lilies életében azonban az igazi áttörést Kalmár Dávid basszusgitáros érkezése jelentette 2008 februárjában, akinek köszönhetően teljesen megváltozott a csapat arculata. 2008 tavaszától rohamtempóban készültek az új számok, melyből három dalt Áts Attila közreműködésével rögzített a banda (2008 - EP). Az új basszusgitáros érkezése után jócskán megnőtt a koncertek száma is: az egyre szaporodó budapesti felkéréseken túl a zenekar játszott Miskolcon, Siófokon, Balatonlellén és Tiszalökön is.
2008 őszén a zenekar úgy gondolta, hogy tehetségkutatókon is megméretteti magát, amelynek eredményeként első helyezett lett Gyöngyösön, Győrben, Pécsen, és egy Budapesten rendezett tehetségkutatón, míg különdíjat kapott két szintén budapesti megmérettetésen. 2009 tavaszán a basszusgitáros posztján változás történt: jelenleg Juhász Ferenc bőgőzik a bandában.,

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. május 30.