Péterfy Bori

Vissza

A színész-énekesnö 2000 óta tagja a Schilling Árpád vezette Krétakör színháznak, korábban az Avisura Színházi Társaságban, Pintér Béla társulatában és filmekben is játszott - mindezek mellett a rockandroll éppoly fontos része életének, mint a színház: a 2007 tavaszán feloszlott Amorf Ördögök zenekar mellett a még mindig aktív KrétakörSzínészTáncZenekar énekesnöje. Október közepén, a Megadó Kiadó gondozásában jelenik meg elsö szólóanyaga, amelyen a számokat részben a volt anyazenekar alapítói (Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs), részben pedig a Kispál és a Borz és Kiscsillag zenekarok szövegíró-frontember-gitárosa, Lovasi András szerezte. 

 

Péterfy Bori és kísérete, (az ex-Amorf Ördögök tagjaiból verbuvált) Love Band tagjai a régebbi lemezeiknél jóval sürübb és energikusabb anyagot készítettek, amelyen felszabadultan játszanak a rockzene történetének kliséivel. Bori szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus, stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerzö keze munkája), de múltidézö költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (Lovasi András dalai). 

 

A Love Band tagjai (Drapos Gergely - basszusgitár, Mészáros Ádám - gitár, Laskai Viktor - dob, Pápai István - timbales, bongo, zizi, Tövisházi Ambrus - billentyüs hangszerek) csuklóból, erölködés nélkül játszanak diszkót, ös-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot. Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenállhatatlan dizöz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány. Mindez mégsem kiszámítható színésznöi rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ö igazi popdíva. 

www.myspace.com/peterfybori

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 24.