Re-G

Vissza

A Re-G zenekar 1999 őszén alakult és a reggae–műfaj magyarországi népszerűsítését tűzte ki célul.
A '70-es, '80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze a csapatot, amely már hatodik éve változatlan lelkesedéssel hirdeti a "rasta" életérzést.
Zenekarunk 2000-től folyamatosan koncertezik országszerte és most már elmondhatjuk, hogy rendszeres fellépői vagyunk az évente megrendezésre kerülő Sziget -fesztiválnak, a most már tizenéves hagyományokkal rendelkező Ladánybene 27-táboroknak.
Játszottunk a Spring Reggae Jam-en, amely után szlovákiai koncertek következtek a nagy népszerűségnek örvendő Polemic zenekar jóvóltából.
Nagy előrelépés volt a Zöld Pardon tehetségkutató versenye, amelyen a zenekar fellépési lehetőséghez juthatott a legnépszerűbb szabadtéri koncertpódiumon.
A zenekar egyre több külföldi felkérésnek tesz eleget. Játszott több alkalommal Szlovákiában, Csehországban, Szerbia és Montenegróban, Ausztriában és Szlovéniában.
2004-től a zenekar önálló szervezésében indult útjára az Afro-Reggae-Ska Party, amelynek a budapesti Trafó ad otthont minden második hónapban.
2007-ben nagy változásokon ment keresztül a zenekar. A ritmusszekcióban és az énekszekcióban történt változások megváltoztatták a zenekart, de a stílus maradt, csak kissé modernebb lett.
Érdekességképpen egy Mc is csatlakozott a zenekarhoz. Márciustól megújult lelkesedéssel és modern roots stílussal vág neki a zenekar a jövőnek.
Tagok: Andy Ras (Mc), Pákai Petra (ének),
Görögh Dániel (trombita), Pál Szabolcs (billentyűs hangszerek), Fodor András (gitár), Rembeczki Gábor (basszusgitár), Dudás Viktor  (dob)

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 14.