SP

Vissza

P, azaz a soproni kölyök 12 éves kora óta a hiphop zene rabja.

„...a koszos utcai ütemektől kezdve a lightosabb RnB-n át a Pop zenei világáig minden megtalálható zenei palettáján...”

SP azaz Éder Krisztián azaz a soproni kölyök 1988-ban született Sopronban. Már gyermekkorától kezdve szorosan kötődött a zenéhez. 8 évig tanult zongorázni és énekelni a Soproni Zeneiskolában.

Sok-sok stílus és zenei irányzat után 12 éves korában kötött ki az R'n'B / Hip-Hop zenénél. Két barátjával kiegészülve dalokat csináltak, saját maguk szórakoztatására. A késöbbiekben még ketten csatlakoztak a csapathoz, így alakult meg a Helyszinelők formáció. Egy kislemez készült el, illetve volt pár helyi fellépés, de a csapat 2005-ben meg kívánt szűnni. SP ekkor döntött úgy hogy szolókarrierbe kezd. Készült egy 5 számos maxi és hozzá null költségvetésü internetes videoklip is a Kérlek hogy c. számból. Ez a szám indította el SP-t, majd ezt követően csinálta meg első nagyobb, 13 számos lemezét amin olyan nevek közreműködtek mint Siska Finuccsi vagy éppen Fankadeli akivel kapcsolatuk mára már megromlott. Az egyébként 2007 végére beharangozott nagylemezhez készült egy előfutárként is említhető videoklip, a Holnaptól c. számból, ami sok szakmabeli/hallgató szerint az egyik legszebb,legigényesebb képi világot tartalmazó null költségvetésü, underground videoklip.

2007 végét írjuk. SP-t megválasztották a 2007-es év Hip-Hop felfedezettjének, ami elég nagy elismerés volt a fiatal énekesnek/mc-nek, és ezt még csak fokozta az a 3. helyezés amit SP az Animal Cannibals által rendezett I'ts Right Hip-Hop Jam-en tudott a magáénak. Ennek is köszönhetően bevették egy hazai underground labelbe, a Mideastouch crew-ba, ahol olyan nevek vannak jelen mint pl. Pixa, Hősök vagy éppen Fluor Filigran. Sok-sok fellépés, közreműködések, interjúk. Ezzel lehetne jellemezni Krisztián 2007-es évét.

A fordulópont azonban 2008 júniusára köthető. SP megcsinálta élete első, önálló nagylemezét Pixa segítségével és az első videoklipet a lemezhez. Az előzőekhez képest egy sokkal populárisabb vonalat mutat be a lemez, de megtalálhatóak rajta a régi ízek is. Egy ország ismerte meg SP-t az "Állj meg" c. szám által, ami egyébként az előkelő 2. helyet tudta magáénak a Viva Tv slágerlistáján. A Standard c. nagylemez rendkívül jó kritikákat kapott a hazai ujságoktól/webmagazinoktól. SP-t több hazai nagykiadó is megkereste lemezszerződéssel. A végső választás azonban egy új, hazai kiadóra esett. Bedlam Records, a név amiről még sokat fogtok hallani. A kiadó Papp Gergely kezében van és olyan neveket sorol maga köré mint Pixa, Deeja, Papa Jo, Hybrid és a VSOP akikről szintén sokat halhattatok a nagy port kavart visszatérésüknek köszönhetően. Gergely nevéhez tudható be egy olyan partysorozat, brand, ami a Peaches'n Cream névre hallgat. A Budapest szívében és annak is a tetején található Tabu minden szombaton egy hatalmas R'n'B szigetté alakul, rengeteg emberrel ( szép lányokkal ) és csak is a legjobb R'n'B slágerekkel és nem utolsó sorban Dj Luigi-val és Dj Quick-el. Ha szeretnétek együtt bulizni SP-vel, ezt a helyet kell keresnetek:).

Sok-sok klip, lemez fog születni a jövőben, az első lépés a 2. videoklip a Standard-hez, a "Kérlek hogy 2" c.számból, ami október 2.-án debütált a VIVA TV-n.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 25.