Szép Bence

Vissza Műsorszervezés
Rácz Erika 30/9412-610

 Szép Bence humorista 1977-ben látta meg a napvilágot a tengerpartjáról és vízeséseirõl híres, napfényes Oahu-szigettõl mintegy 14125 km-re a szeles és borongós Szombathelyen, szülei egyetlen gyermekeként - a nõvérét és a húgát leszámítva. Születésekor - nem kis riadalmat okozva - a köldökzsinór a nyakára tekeredett, így élete elsõ percében már túl volt egy sikertelen öngyilkossági kísérleten, amelyet sikeres azóta még nem követett. (Bár egyszer végsõ elkeseredettségében egy pisztollyal fõbe akarta lõni magát, de a hat lövésbõl egyszer sem találta el a fejét...) A köldökzsinórnak köszönhetõen az orvos gyors levegõváltozást javasolt, ezért egy hétig Mongólia fõvárosának, Inkubátornak a vendégszeretetét élvezte. Mivel jó eszû gyerek volt, írásbeli felvételi nélkül vették fel az óvodába, amit nappali tagozaton végzett el. 

Általános iskolás korában paródiáival és színdarabjaival borzolta a nézõk idegeit, középiskolásként pedig a Ki-Mit-Tud-on óriási sikert ért volna el, ha nem kési le a jelentkezést. (Három év múlva az országos döntõig menetelt.) 

A fõiskolai Gólyatáborban benevezett egy „igyunk annyi sört, mint a testsúlyunk” versenyre, ezért a felsõoktatásban eltöltött 6 évére csak homályosan emlékszik. Katona nem volt, mert a sorozóirodába másnaposan nem engedték be. 

Különleges képességeinek köszönhetõen 15 éves korában már helyettesítõ újságkihordó volt Vasváron, aztán az elõfizetõknek elege lett abból, hogy az újságot a postaláda helyett a hangosan ugató kutyák szájába gyömöszölte, így Gyõrváron folytatta postai karrierjét. Itt egy óvatlan pillanatban szétszedte a postahivatal keletbélyegzõjét, ezért aznap délután szünetelt a küldemények felvétele és a postajárat indítása is komoly veszélybe került. 

15 évesen szerepet ajánlottak neki egy amatõr színtársulatban, ahol már a premieren halálra nevettette a közönséget. Kár, hogy egy tragédia volt mûsoron… A színház iránti töretlen szenvedélye okán számtalanszor fordult már meg hazánk és a környezõ országok rangos és neves színházainak büféjében, ahol mindig nagy sikert aratott a pincérek között.

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. július 22.