Temesi Bertalan

Vissza

Weboldal: www.berci.hu/

Temesi Bertalan (Berci) – session-zenész, basszusgitár oktató. Pályafutása 2000-től mérvadó, ez idő tájt Veszprémben dolgozott progresszív rockzenei formációkkal.
2001 óta foglalkozik basszusgitár -, zeneelmélet-, összhangzattan- és hallás fejlesztés- oktatás-sal, 2007-óta pedig online oktatást kezdeményezett.
2001-ben kezdett el – először csak állandó kisegítőként, majd teljes tagként – működni a jelenleg 17 éves, 7 nagylemezes Black-Out zenekarral és rögzített pár hanganyagot, DVD-t. 2003-ban átvehette a zenekarral az év életmű-díját az Arany-nyíl díjátadó gálán, és az év basszusgitárosa díjat is. Zenekarok, zenészek, akikkel együtt dolgozott:
Black-Out Zenekar, Horváth Ákos, Charlie, Nightfly zenekar, Kowalsky mega Vega formáció…
2001-ben költözött Budapestre. A Stonehenge zenekarral rögzítette az Angelo Salutante című lemezt, mely lemez megnyerte a 2001-es év magyar rockzenei lemeze díját és a zenei szaklapok kedvence lett és megjelent Franciaországban, Spanyolországban, Taiwanban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Portugáliában. 2006-ban jelent meg a legújabb EP, Nerine címmel.
A sok koncert mellett olyan formációkkal játszhatott, melyek minden zenei stílusban tudtak pluszt nyújtani. Tanárokhoz járt.
2004 óta rendszeresen egy színpadon dolgozik a következő művészekkel, előadókkal:
Hevesi Tamás zenekarában és 2005-ben Studniczky "Zsatyi" Lacit még St.Martin zenekarában is váltotta. Barabás Tamást a TEA zenekarban helyettesítette.
A Kánaán zenekarban az elmúlt években többször is közreműködött Kálmán Tamás és Nagy Zoltán kérésére...
2004 őszén alapította meg a Forever STING Band-et, mely zenekar Sting dalait hivatott előadni muzsikálósabb formában.
2005 nyarától jazz műfajban is hallható élőben a játéka. A Cornelio Tutu Band-del rendszeresen játszik és Papesch Pétert váltja a Németh Gábor Projekt-ben. 2005 nyarán, régi kedves barátja, a kubai származású latin zenész, Lucio Dominguez kereste meg, hogy működő zenekarában töltse be a basszusgitáros szerepét.
A 2005-ben újjáalakult Machine Mouse zenekarban helyettesítette a Ganxta Zolee és a Kartell-ből ismert Big Daddy Lacát, ha éppen fontos fellépése volt. 2005 júniusában kezdett el komolyan dolgozni a már feloszlott Nyers zenekar frontemberével, Czutor Zolival.
Az új zenekar neve Belmondo lett.
A 2006-os VIVA COMET díjra is jelölték. 2008 tavaszán jelenik meg második nagylemezük, Szakos Krisztián (Ákos produkció) produceri közreműködésével.
2006 óta egy színpadon dolgozhatott Pély Barnabással, többek között a 2005-ös Megasztárból ismert Dorina mögött, 2007-ben, pedig a Megasztár döntösei közül Tóth Gabival, Bálint Ádámmal, , Tóth Verával, Oláh Ibolyával, Oláh Szabival, és Puskás Petivel, Gáspár Lacival is egy produkcióban munkálkodott.
2007-ben kereste fel Alapi István (EDDA), hogy két projekten is együtt dolgozzanak, nevezetesen Pisti szóló lemezén kezdtek el közösen munkálkodni, és a már régóta működő, jazz-esebb rock-ot képviselő Alapi Projekt-ben...
A Máté Péter emlékére megrendezett koncertsorozatban, Vigh Arnoldot helyettesíti olyan muzsikusokkal karöltve, mint Sallai Tibor, Tiba Sándor, Bebe, Bubenyák Zoli, Pályer Öcsi, Gallusz Niki, Gáspár Laci, Chico, Szinetár Dóra......
2007-2008-ban a Fiesta zenekar basszusgitáros posztját is Ő tölti be. 2007 utolsó projektje Arnóczky Noémi lemezének feljátszása volt, mely lemezen Tiba Sándorral (dob), és Cselik Gáborral (hangszerelés, billentyűs hangszerek) dolgozott. A lemez Thaiföldön jelenik meg 2008-ban.
2008 első újabb projektje Szatmári Orsi (Rio) zenekarának összerakása, aki olyan produkciókban dolgozott, mint az AKT, Barátok közt főcímzene, Máté Péter Emlék koncertek, és több szóló lemeze is megjelent. Vadon Irén neve a jazz műfajban járatos közönségnek lehet ismerős, akivel havi rendszerességgel a Jazz Gardenben muzsikál, többnyire jazz sztenderdeket.
2008.ápr.12-én debütált az a friss felállás, mely a hazai zenei élet nagyjait hivatott összeszedni egy 18 fős show műsorhoz… a neve : Star Live Session (Tiba Sanyi, Nagy Lacika, Juhász ’Jack’ Attila, Takács Marci, Bársony Bálint, Tóth Balázs, Lázi, Bebe, Chico, Emilio, Fatima, Bolyki Balázs, Nika, Rudi, Nika, Temesi Berci).

Vissza
Új produkció felvétele az adatbázisba.

Jelentkezem
Készítette: around.hu
2024. május 30.